Site Overlay

Oldtimers

Restauratie van uw oldtimer

Voor het vakkundig stralen, lassen en spuiten van uw geliefde oldtimer bent u bij straalbedrijf Grendel aan het juiste adres.
Mensen die zelf een oldtimerrestauratie ter hand hebben genomen zeggen eigenlijk allemaal dat je minimaal twee keer de grootte van de te restaureren auto nodig hebt om comfortabel te kunnen werken aan een auto. Dit betekent dat een gemiddelde garagebox al niet eens groot genoeg is om een auto in te restaureren.

Wij hebben de ruimte, de vakkennis en het gereedschap om de complete restauratie voor u verzorgen. Ook kunnen wij met onze takelwagen het vervoer van uw oldtimer regelen.

Stralen

Het stralen van carrosserie of onderdelen is een effectieve manier om oude verflagen en roest te verwijderen. Daarbij gaan we zorgvuldig te werk. Leidingen die aan het chassis bevestigd zijn, halen we los. Kwetsbare delen plakken we af. Zo kunnen we het chassis tot in detail stralen. Door het stralen wordt het chassis schoon en kaal, ontdaan van oude laklagen.

Stralen klinkt simpel, maar moet wel met kennis van zaken gebeuren. Niet elk plaatwerk is geschikt om te stralen. Wij hebben ruime ervaring en oog voor detail. En u weet na de behandeling hoe de staat is van uw oldtimer in werkelijkheid is.

Lassen

Nadat alle oude laklagen en roest verwijderd zijn, kan er een inventarisatie opgemaakt worden van alle werkzaamheden die aan het chassis nodig zijn. Indien nodig kunnen wij stukken uitdeuken, verstevigen of vervangen. Dit is het beste moment om dergelijke werkzaamheden te doen, omdat je op schoongestraald materiaal geen verontreiniging in de las brand, waardoor er dus geen roestvorming door verontreinigde lassen ontstaat.

Spuitwerk

Natuurlijk wilt u het schoongemaakte chassis en de carrosserie van uw oldtimer zo goed mogelijk beschermen tegen vuil en water om zo roest geen kans te geven. In onze moderne spuitcabine van 25 x 7 meter zetten wij uw oldtimer met plezier en vakmanschap in de coating. Optioneel kunnen wij uw auto ook aflakken. De kleur van de auto wordt met vakwerk weer in ere hersteld en de auto heeft weer een prachtige uitstraling.

Klik op de foto voor een vergroting