Site Overlay

Stralen

Vakmanschap

Stralen is het onder druk aanblazen van straalkorrels (grit) tegen een voorwerp. Simpel, zegt u? Dat is het ook, mits je weet wat je doet en beschikt over de juiste apparatuur.

Straalmiddelen zijn er in soorten en maten, metallisch en non-metallisch. Welk middel je gebruikt, hangt af van het te stralen object. Hardheid, dikte en structuur van het te reinigen object zijn bepalend voor de keuze van het straalmiddel. Ook de druk waarmee je straalt is belangrijk. Kortom, het lijkt zo simpel, maar het is toch iets gecompliceerder dan het lijkt.

Klik op de foto voor een vergroting

Droogijs

Een van onze specialisaties is het stralen met droogijs. Deze straalmethode wordt met name gebruikt bij het reinigen van voorwerpen ten behoeve van de voedingsmiddelenindustrie. Verontreiniging met straalgrit van deze productiemiddelen is volstrekt uit den boze. Vandaar het stralen met droogijs: koolzuurkorrels van -79 graden celcius. Deze veroorzaken krimp tussen vervuiling en ondergrond waardoor het vuil “spontaan” loslaat, zonder aantasting van het oppervlak en zonder achterlating van enig residu.

Klik op de foto voor een vergroting

Straalcabine

Ons bedrijf beschikt over een royale straalcabine van 17 x 6 meter met een hoogte van 5 meter. De cabine heeft een hangbaansysteem waardoor ook grote, zware constructies van alle kanten gestraald kunnen worden. Van onderen en van boven – geen plekje blijft onbehandeld.

Stralen is weten van je doet

Een gehavende Jaguar Mark II uit de jaren ’60, een oude trekker of een roestige Franse tuinpoort, ze vragen ieder om een eigen aanpak. Willen ze weer een sieraad voor hun eigenaar worden, dan is stralen de basis voor herstel, want alles staat of valt met de ondergrond. Fries Schoonmaak – en Straalbedrijf Grendel in Hallum weet daar alles van.